Hej

Tänkte bara höra, vad vill ni att vi ska skriva om här på puppypaw? Hör av er. Ciao.

~ E ~

Fråga 1

Nu blir jag glad. Angelica S har mailat oss och jag tar upp det hela här.

Fråga:
Hej! Jag ska snart skaffa hund, men jag har ingen aning om hur jag ska välja uppfödare eller ras... Jag vill inte ha en stor hund, en tik. En liten sällskapshund som man kan ha med på jobbet (jobbar på hundtrim sedan 1 år tillbaka). Någon terrier vill jag inte heller ha. Vad ska jag tänka på när jag bestämt mig? Hur kommer allt gå tillväga?

Elin svarar:
Det var många frågor i en. Jag ska försöka förklara så gott jag kan så du förstår.
Vill du ha en liten hund som t.ex. chihuahua eller dvärgpinscher? Eller kanske en liten, men lite större, hund som t.ex. spaniel? Det finns så otroligt många hundraser att välja mellan. Gillar du att hålla på med pälsvård (eftersom du jobbar på ett hundtrim)? Eller vill du kanske ha en korthårig hund, eller möjligtvis en nakenhund (t.ex. kinesisk nakenhund)? Allt är upp till dig. Jag tycker att du ska ha mailkontakt med några uppfödare från rasen du bestämt dig för (kennlar/uppfödare hittar du hos rasklubbar eller SKK), bestäm ett möte och besök uppfödaren så du ser hur hundarna lever och hur valparna växer upp. Är miljön trevlig?
När du väl bestämt dig och vet vilken uppfödare du ska köpa din bestämda ras (eller blandras) från så bör du ha läst på lite, det finns en hel drös med bra böcker på bokhandlar (bibliotek, för dom som inte vill slösa bort massa pengar på en "kanske bra bok") och så finns det väldigt bra information på internet. Innan så bör du ju ta dig en liten funderare; Har jag tillgänglighet att vara med under hela valpens första levnadsår? Har jag den tid, ork och de pengarna som behövs? Kolla även upp om du skulle råka vara allergisk, om du inte redan kollat upp det. Tänk också på att när du ska hämta din valp behöver du ha med dig kontanta pengar (avbetalning t.ex. är inget att rekomendera), hushållspapper (vad som helst kan hända med en nervös valp), koppel och halsband. Lycka till med hundköpet!

Sara tillägger:
Vi här på puppypaw önskar dig all lycka i framtiden. Skicka gärna in bilder och sådant. Vi har copyright på bloggen så du behöver inte oroa dig över det! Kram.

Nu sätter vi igång på allvar

Nu är hela bloggen lite fräschare, design, text och allt sådant där är fixat och klart. Något som vi ska förbättra (som kommentar)? Hörni, vi har ju nästan noll besökare nu, inte riktigt, men nästan. Tipsa nära och kära om vår blogg så ska ni så småningom inte behöva fråga någon om någonting angående hundar. Ni kommer veta allt efter att ni läst den här bloggen.

Källor som vi kommer att använda, om så behövs: våra hjärnor, biblioteket, internet och andra nära. Har ni frågor funderingar? Vill ni att en bild på din hund ska vara med? Eller ska du kanske köpa hund, och vill att vi tipsar efter dina önskemål? Vi kan allt. Maila oss ([email protected]) eller posta en kommentar. Ha det bäst alla hundälskare!

XOXO, Elin

Kort beskrivning

Ja! Då startar jag och Sara upp detta på nytt då. Tidigare hade vi en hund-blogg som hette "hundtass". Nu är tyvärr vårt domännamn taget. Så det fick bli "puppypaw" som på engelska betyder "valptass", ganska snarlikt och det är lite snyggare tycker vi båda. Ha en bra dag så länge så hörs vi senare!

För frågor, funderingar, tips m.m, kontakta oss på mailen; [email protected] (användes när vi var under vårt tidigare domännamn..)

RSS 2.0